• Cultuurraad reikt cultuurprijzen uit• Stedelijk zwembad gesloten• Nieuwe rookmelders zijn beschikbaar• Driehonderd gratis laadkaarten voor elektrische fietsen• Onteigeningsplan 'Bedrijventerrein Ossenbruul'

Cultuurraad reikt cultuurprijzen uit
Op vrijdag 14 december reiken de cultuurraad en cultuurdienst de jaarlijkse cultuurprijzen uit. Op deze avond worden de eervolle vermeldingen, de genomineerden en de laureaten bekendgemaakt en gehuldigd. De publieksprijs wordt door de leden van de verenigingen van de cultuurraad gekozen.
De avond wordt muzikaal ondersteund door de jazzafdeling van de stedelijke academie. De cultuurprijsuitreiking gaat door in cultuurcentrum de Werft, van 20u tot 21.30u.
 
meer info: cultuurdienst, 014 56 66 85, cultuurdienst@geel.be
 
 
Stedelijk zwembad gesloten
Het zwembad is elk jaar vlak voor de kerstvakantie gesloten voor onderhoudswerken. In 2012 is dat van 14 december 17u tot en met 25 december.
 
meer info: sportdienst, 014 56 67 00, sport@geel.be
 
 
Nieuwe rookmelders zijn beschikbaar
Aan de onthaalbalie van het stadhuis kan je rookmelders kopen tegen de aantrekkelijke prijs van 19,95 euro per stuk. Hiermee doet het stadsbestuur opnieuw mee aan de rookmeldercampagne van het provinciebestuur. De rookmelders zijn uitgerust met een batterij die tien jaar meegaat. De rookmelder kost dus slechts 2 euro per jaar, een kleine prijs voor een veilige nachtrust. Batterijen vervangen is niet meer nodig, na tien jaar vervang je gewoon de volledige rookmelder. De rookmelder aan het plafond bevestigen is heel eenvoudig met de bijgeleverde schroeven en pluggen of met de dubbelzijdige kleefband.
 
Een kleine brand kan in vijf minuten tijd een heel huis in lichterlaaie zetten. Niet de vlammen maar de rook is het belangrijkste gevaar. De rook is zo dicht en donker dat je binnen drie minuten geen hand meer voor ogen ziet. Rook is ook uiterst giftig. Er ontstaat koolmonoxide waardoor je 's nachts, wanneer de meeste branden ontstaan, dieper inslaapt in plaats van wakker te worden. Een rookmelder maakt je met een luid piepsignaal wakker voor het te laat is. Met een goed geplaatste rookmelder heb je 70 tot 100 procent meer kans om een brand te overleven.
 
meer info: onthaal stadhuis, 014 56 60 03, info@geel.be
 
 
Driehonderd gratis laadkaarten voor elektrische fietsen
Sinds kort staat op de kleine Werft ter hoogte van de St.-Amandskerk en zogenaamd EVA-oplaadeiland voor 12 elektrische fietsen of scooters. Het oplaadeiland voor fietsen is tot 1 januari 2013 vrij te gebruiken, zonder laadkaart. Vanaf 10 december stelt het stadsbestuur driehonderd laadkaarten gratis ter beschikking. Je kan per persoon één laadkaart opvragen via het onthaal op het stadhuis. Om een gratis kaart te krijgen moet je Gelenaar zijn en het aankoopbewijs van een elektrische fiets kunnen voorleggen.
 
Door de laadkaarten gratis ter beschikking te stellen, hoopt het stadsbestuur inwoners warm te krijgen om het systeem uit te testen en daarover feedback te geven. Omdat het een testfase betreft zijn ervaringen van groot belang: zijn er knelpunten, is het systeem gebruiksvriendelijk? Is de gratis kaart opgebruikt, dan kan die opnieuw opgeladen worden voor een periode van 3, 6 of 9 maanden via www.bluecorner.be. Na de testfase kunnen ook nieuwe kaarten aangekocht worden.
 
In ieder oplaadpunt werd een Telenet Hotspot geïntegreerd. Zo kunnen de bestuurders en voorbijgangers hun mails beantwoorden, Facebook checken of de krant online lezen tijdens het opladen. Via een vaste internetlijn voorziet Telenet connectiviteit tussen de oplaadpaal en zijn achterliggend beheersystemen.
 
meer info: onthaal stadhuis, 014 56 60 03, info@geel.be
 
 
Onteigeningsplan 'Bedrijventerrein Ossenbruul'
Het stadsbestuur heeft voor realisatie van bedrijventerrein Ossenbruul een onteigeningsplan opgesteld waarvoor een openbaar onderzoek wordt georganiseerd. Het onteigeningsplan zal vanaf 5 december 2012 tot en met 19 december 2012 ter inzage liggen op het stadhuis, bij de infocel technische diensten en op de kantoren van IOK, Antwerpseweg 1. De bezwaren of opmerkingen over deze onteigening moeten schriftelijk worden ingediend bij de stad Geel, Werft 20, 2440 Geel of op de kantoren van IOK, vóór het einde van het openbaar onderzoek.
 
meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be